Levering van bloemen en planten bij tuinaanleg en -onderhoud vanaf 1 april 2019 aan 6% btw!

Vanaf 1 april 2019 geldt het verlaagd btw-tarief van 6% ook voor bomen, planten en bloemen die een tuinaannemer in het kader van een tuinaanleg of -onderhoud levert.

Dat staat in de wet van 27 februari 2019 die daartoe het Btw-KB nr. 20 wijzigt.

Momenteel geldt het verlaagd btw-tarief van 6% voor de levering van levende woudbomen, levende fruitbomen, -heesters en -struiken, en plantgoed daarvan (Bijlage, tabel A, rubriek VII, eerste lid, 13., Btw-KB nr. 20).

De wet van 27 februari 2019 maakt dit verlaagd tarief vanaf 1 april 2019 ook van toepassing wanneer deze goederen bij de aanleg en het onderhoud van tuinen worden geleverd.

De aanleg van tuinen en het onderhoud ervan is momenteel immers een dienst, in het bijzonder een werk in onroerende staat, die onderworpen is aan het algemeen btw-tarief van 21%. Daardoor zijn ook de daarbij gebruikte materialen en planten als bijkomstigheid bij die dienst aan hetzelfde btw-tarief onderworpen.

Het verlaagd btw-tarief van 6% geldt ook voor de levering van levende sierbomen, -heesters, -struiken en andere levende sierplanten; bollen, knollen, wortels en ander plantgoed voor de sierteelt; verse snijbloemen en vers snijgroen (Bijlage, tabel A, rubriek VII, eerste lid, 14., Btw-KB nr. 20).

En ook hier maakt de wet van 27 februari 2019 dit gunsttarief vanaf 1 april 2019 van toepassing wanneer de levende sierbomen, -heesters, -struiken en andere levende sierplanten; bollen, knollen, wortels en ander plantgoed voor de sierteelt, bij de aanleg en het onderhoud van tuinen worden geleverd.

In werking: de wet van 27 februari 2019 treedt in werking op 1 april 2019.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail